top of page

Lunda-anda med stort L

Möt Vårt TEAM 

Portföljen leds huvudsakligen av Björn Englund med understöd från övrig personal. Teamet tar alla investeringsbeslut och all förvaltning sker i Lund. Modus operandi för verksamheten är operationell optimism och modus vivendi är försiktig försäkring. Med gedigen erfarenhet från både investeringssammanhang men även affärsutveckling och bolagsbyggande har vi kompetenser för att hitta, utveckla och förvalta framgångsrika företag.  

Björn är grundare, VD samt investeringsansvarig för portföljen i I Love Lund. Björn har trettio års erfarenhet från finanssektorn, som förvaltare internationellt i både  storbanker och i egna alternativa fonder. Björn spelar gärna squash på fritiden och är Lundapåg sedan barnsben. 

VD / Styrelseledamot

Björn tegelvägg.jpg

Björn englund 

Ordförande

Anders har tjugo års erfarenhet av ledande befattningar inom internationella storbolag inom livsmedelssektorn, såsom Unilever och Cadbury. Anders var också tidigare VD och delägare till Internatural/Kung Markatta som han sedan sålde till Midsona, där han gick in som Midsonas operationellt ansvarige i Norden. Idag agerar han även som affärsängel och sitter med i börsnoterade och onoterade bolagsstyrelser. Anders är född i Lund och har varit ledande inom såväl Lundakarnevalen som inom Lunds nationsliv.

Anders tegelvägg.JPG

anders dahlin

Styrelseledamot

Lena tegelvägg.JPG

Lena är Lundaekonom och bor i Bjärred. Idag arbetar hon som investerare och mentor inom Fast track Capital (MINC) och Connect. Lena utsågs till "Årets Affärsängel" 2022. Lena har arbetat inom i IKEA ett flertal år som projektledare inom produkt- och kompetensutveckling och finance. Hon har också drivit e-handelsbolag samt medförfattat boken "Coaching med tema KBT".

Lena Brandt PERSSOn

Styrelseledamot

Lotta tegelvägg.JPG

Lotta Hauksson

Charlotte Hauksson har flera års erfarenhet av att jobba med affärsutveckling och innovation inom hållbarhetsområdet. Hennes intresset är stort för att utveckla och implementera nya lösningar för ett hållbart samhälle, speciellt i hemstaden Lund. Charlotte är affärsängel och engagerad i Fasttrack III och Connect. Hon har även under ett antal år varit styrelseledamot i Gårdsfisk och Bärta.

Bengt har lång och gedigen erfarenhet från andra styrelseuppdrag samt roller som VD, däribland styrelsemedlem i portföljbolaget IAMRUNBOX och som ordförande i Kulutren i Lund. Nuvarande övriga uppdrag är styrelseledamot i HIR Skåne. Bengt äger mindre än 1% av aktierna i I Love Lund.

 

Bengt L Andersson.jpg

Bengt L Andersson

Styrelseledamot

Styrelseledamot

Peter är utbildad civilekonom och har en lång karriär i Handelsbanken där han har varit konotrschef på fyra olika platser i Sverige samt general manager i Hong Kong. Peter har inga andra nuvarande uppdrag och äger inga aktier i ILL.

 

Peter tegelvägg.jpg

Peter andersson

Lars tegelvägg.jpg

Lars Andersson

Lars har lång erfarenhet som stf VD och adjungerad styrelseledamot i Skurups Sparbank, dessförinnan var Lars VD och styrelseledamot i Sparbanken syd.  

Lars har inga andra nuvarande uppdrag och äger 1500 aktier i I Love Lund. 

Styrelseledamot

Dara tegelvägg.jpg

Dara är doktor i matematik från Lunds universitet och genomför portfölj-koordination samt understödjer värderingsmetodik och rapporterings-rutiner för våra portföljbolag och för vår aggregerade portfölj. Dara har ett särskilt intresse av styrelsearbetets funktioner för studentanknutna nystartade bolag.

DR. DARA MAGHDID

PORTFÖLJKOORDINATION / VÄRDERING

Axel är I Love Lunds kommunikations- och delägaransvarige. Han arbetar bland annat med framställningen och publiceringen av ILLs  finansiella raporter och pressmeddelanden samt är personen bakom info-mejlen. Axel pluggar en kandidat i International Business vid Lund Universitet, där han tar examen våren 2024. Axel är inflyttad från Göteborg, där uppväxten till stor del kretsande kring två saker: Gais och golf.

Axel tegelvägg.jpg

Axel Eriksson

Kommunikations- och delägaransvarig

Thea tegel png.png

Thea Jakobsson

Thea arbetar med I Love Lunds hållbarhet samt med finansiell rapportering. Född och uppvuxen i favoritstaden Lund. Hon pluggar just nu fjärde året på civilingenjörsprogrammet i Teknisk fysik på Lunds Tekniska Högskola och tar examen våren 2025. Thea har haft ledarroller inom Lundakarnevalen och Boelspexet.

BUSINESS SUPPORT

HÅLLBARHET / FINANS

Felicia är den som har ansvar för all marknadsföring och grafisk design i bolaget. Med en passion för hästkrafter har hon en bakgrund inom både ridsporten samt projektledning inom bilindustrin. Felicia kommer från Löberöd och pluggar en kandidat i International Business vid Lund Universitet, där hon tar examen våren 2024.

Felicia tegelbakgrund.png

felicia gårdlund

MARKNADSFÖRING

Sven är medgrundare och senior emeritus i I Love Lund och har 40 års erfarenhet av affärsutveckling, av både små och stora innovativa företag, ofta i kombination med kompetensutveckling av chefer och medarbetare. Fram till 1999 handlade det om riktigt stora företag, därefter riktigt små företag - över flera tusen. Sven är lundabo sedan mer än 50 år och har ett gediget kontaktnät med en rad olika spetskompetenser inom en armslängd. 

Skärmavbild 2021-03-23 kl. 17.44.09.png

SVen Johansson

SENIOR EMERITUS

Skärmavbild 2021-09-30 kl. 23.48.51.png

MARTIN GUSTAFSSON

AUKT. REVISOR

bottom of page