top of page

Lunda-anda med stort L

Möt Vårt TEAM 

Portföljen leds huvudsakligen av Björn Englund med understöd från övrig personal. Teamet tar alla investeringsbeslut och all förvaltning sker i Lund. Modus operandi för verksamheten är operationell optimism och modus vivendi är försiktig försäkring. Med gedigen erfarenhet från både investeringssammanhang men även affärsutveckling och bolagsbyggande har vi kompetenser för att hitta, utveckla och förvalta framgångsrika företag.  

VD / SUPERKARGÖR

Skärmavbild 2021-03-23 kl. 17.43.58.png

Björn är grundare, VD samt investeringsansvarig för portföljen i I Love Lund. Björn har tjugofem års erfarenhet från finanssektorn, varav femton som förvaltare internationellt i både storbanker och i egna hedgefonder. Han är Lundapåg sedan barnsben. 

Björn englund 

ORDFÖRANDE

Anders har tjugo års erfarenhet av ledande befattningar inom internationella storbolag inom livsmedelssektorn, såsom Unilever och Cadbury. Anders var också tidigare VD och delägare till Internatural/Kung Markatta som han sedan sålde till Midsona, där han gick in som Midsonas operationellt ansvarige i Norden. Idag agerar han även som affärsängel och sitter med i börsnoterade och onoterade bolagsstyrelser. Anders är född i Lund och har varit ledande inom såväl Lundakarnevalen som inom Lunds nationsliv.

anders dahlin

Joakim Falkäng har omfattande erfarenhet från innovation inom flera branscher och 25 års erfarenhet av att arbeta med företag i tidiga utvecklingsfaser. Erfarenheten inkluderar roller som innovatör och grundare. Joakim har även fungerat som rådgivare till ett stort antal bolag i tidiga utvecklingsfaser. Joakim är även styrelseordförande i The Quantum Group AB, samt det egna konsultbolaget Luthor Industries AB. Joakim är utbildad civilekonom från Högskolan i Jönköping och har bedrivit forskarstudier inom innovation.

Skärmavbild 2021-09-30 kl. 23.48.41.png

 Styrelseledamot

Joakim Falkäng

Styrelseledamot

Skärmavbild 2022-06-07 kl. 21.31.43.png

Lena är Lundaekonom och bor i Bjärred. Idag arbetar hon som investerare och mentor inom Fast track Capital (MINC) och Connect. Lena utsågs till "Årets Affärsängel" 2022. Lena har arbetat inom i IKEA ett flertal år som projektledare inom produkt- och kompetensutveckling och finance. Hon har också drivit e-handelsbolag samt medförfattat boken "Coaching med tema KBT".

Lena PERSSOn

Styrelseledamot

Foto - Lotta Hauksson_edited.jpg

Lotta Hauksson

Charlotte Hauksson har flera års erfarenhet av att jobba med affärsutveckling och innovation inom hållbarhetsområdet. Hennes intresset är stort för att utveckla och implementera nya lösningar för ett hållbart samhälle, speciellt i hemstaden Lund. Charlotte är affärsängel och engagerad i Fasttrack III och Connect. Hon har även under ett antal år varit styrelseledamot i Gårdsfisk och Bärta.

Skärmavbild 2021-09-30 kl. 23.48.45.png

Dara är doktor i matematik från Lunds universitet och genomför portfölj-koordination samt understödjer värderingsmetodik och rapporterings-rutiner för våra portföljbolag och för vår aggregerade portfölj. Dara har ett särskilt intresse av styrelsearbetets funktioner för studentanknutna nystartade bolag.

DR. DARA MAGHDID

PORTFÖLJKOORDINATION / VÄRDERING

IMG_1938.heic

Axel Eriksson

Axel är I Love Lunds kommunikations- och delägaransvarige. Han sköter bland annat info-mejlen och hjälper gärna till när frågor finns att svara på bland våra Lundaälskare. Axel pluggar en kandidat i International Business vid Lund Universitet, där han tar examen våren 2024. Axel är inflyttad från Göteborg, där uppväxten till stor del handlade om två saker: Gais och golf.

Kommunikations- och delägaransvarig

Thea Jakobsson_edited.jpg

Thea Jakobsson

BUSINESS SUPPORT

HÅLLBARHET / FINANS

Felicia SV.jpeg

felicia gårdlund

MARKNADSFÖRING

Skärmavbild 2021-03-23 kl. 17.44.09.png

Sven är medgrundare och senior emeritus i I Love Lund och har 40 års erfarenhet av affärsutveckling, av både små och stora innovativa företag, ofta i kombination med kompetensutveckling av chefer och medarbetare. Fram till 1999 handlade det om riktigt stora företag, därefter riktigt små företag - över flera tusen. Sven är lundabo sedan mer än 50 år och har ett gediget kontaktnät med en rad olika spetskompetenser inom en armslängd. 

SVen Johansson

SENIOR EMERITUS

accountor.jpg

Accountor Lund
Katarina holm

INTERIM CFO

Skärmavbild 2021-09-30 kl. 23.48.51.png

MARTIN GUSTAFSSON

AUKT. REVISOR

bottom of page